Piteå Dansar och Ler



Under festivaldagarna finns det 2 val. Antingen delta eller fly.
Det är som att vistas i en bikupa under 4 dagar, där man börjar få lite rutin i vad som händer runt ikring. Här lite fakta/kuriosa…

När de stora artisterna slutat spela på natten (typ 03) så rusar allt folket mot mattälten för att få ett sista nattamål. Måsarna kretsar då runt vid taken och inväntar smörgåsbordet. När köerna glesnat så startar ”deras stund”.

När måsarna sitter på taknockarna med sina svällande bukar, rapande och rikemankväljande kluckar efter oxfile, langos och beasås då startar nästa ljudsensation…sopbilarna och maskindrivna gatusopare!
När allt detta är klart är klockan ungefär 5-6 på morgonen, då blir allt tyst…till klockan 10 ungefär. Here we go again... men det är trevligt ändå.

 
Mia och sonen Daniel plus några till...
  
Många skor på besök.       Sockar till tusenfoting.         Veronica Maggio.

Har gjort en matematisk reflektion angående mattältens dagskassor (en yrkessjukdom). Iakttog från mitt fönster vid 01-tiden hur många portioner som lämnades ut till kund under en minut, det är alltid kö under de16 timmar de har öppet per dygn.

8 portioner/ minut gånger 60 minuter gånger 16 timmar =7680 portioner/dygn.
7680 portioner gånger 65:- gånger 4 dagar =1 996 800 kronor!!!
Okey, det mattades av vissa timmar men ändå…!! Cool.

Sen har man ju andra funderingar också naturligtvis. Var tar alla heliumballonger vägen som alla barn tappar…

Mia köpte 28 sockar (14 för 100:-), antingen tror hon att hon är en tusenfoting eller så skall det fördelas i familjen. Räcker till 56 fötter..

Bästa musikupplevelsen var helt klart Veronica Maggio, även Bluestältet levererade.

 

Visa fler inlägg